Kupujte jelke sa busenom, jer se time sprečava seča mladih stabala

jelka_zelena
jelka_zelena

Komunalno preduzeće “Zelenilo-Beograd” pozvalo je građane da kupuju jelke sa busenom, jer time sprečavaju seče mladih stabala četinara.

U saopštenju se navodi da jelke sa busenom posle praznika građani mogu da zasade u svojim dvorištima, ali da moraju da imaju na umu da će u narednim godinama ona izrasti u visoko drvo, te da zbog toga pažljivo odaberu lokaciju.

Ovo javno komunalno preduzeće podseća da prilikom kićenja jelke treba voditi računa o ukrašavanju vrha, kako se ne bi polomio ili oštetio, a jedan od načina da se očuva vrh je da se uz vrh postavi neki štapić ili olovka, pa da se tek onda ukrasi.

Dodaje se i da jelku ne treba postaviti blizu grejnog tela, jer to može izazvati opadanje četina.

Tokom praznika jelku treba redovno prskati vodom i zalivati odstajalom vodom sobne temperature, a posle praznika drvo ne treba odmah iznositi napolje na mesto sadnje, već je potrebno obezbediti period prilagođavanja, tokom kojeg će jelka nekoliko dana stajati u hodniku ili prostoriji koja se ne greje.

Sadnja se vrši kada zemlja nije zamrznuta, odnosno kada spoljna temperatura nije ispod nula stepeni Celzijusa.

CENA

“Zelenilo-Beograd” za praznike ima u ponudi jelke sa busenom u svojim rasadnicima u ul. Vojvode Stepe br. 405 i ul. Marije Bursać bb u Zemunu.

Cene jelke sa busenom (Picea abies) u zavisnosti od visine su:

Picea abies visine 1,0-1,5 m iznosi 2.000 dinara

Picea abies visine 2,5-3,0 m iznosi 4.000 dinara

Picea abies visine iznosi od 5.000 dinara.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300