Kompanija “Linglong” demantovala navode o izlivanju otpadnih voda iz njene fabrike

Voda reka
voda_23

Kompanija “Linglong” je, povodom izveštavanja medija da je došlo do izlivanja otpadnih voda iz njihove fabrike, saopštila da su ti navodi u potpunosti netačni.

Izlivanja otpadne tehnološke vode svakako nije bilo, a u okviru fabričkog kompleksa su, u skladu sa zakonom, projektovani zasebni sistemi za odvođenje atmosferske, sanitarno-fekalne i tehnološke otpadne vode, koji su trenutno u fazi izgradnje, naveli su u saopštenju.

Iz “Linglonga” su dodali da se ovi sistemi zasebno izvode, kako bi bila zagarantovana odvojenost tehnološke otpadne vode i kišnice.

Dva kanala, koja su trenutno u procesu izgradnje, služe za odvođenje atmosferske vode tj. kišnice iz fabričkog kompleksa kompanije Linglong, što je u potpunosti u skladu sa relevantnim propisima i pravilima struke. U njima nikad nisu ispuštene, niti se planira ispuštanje tehnoloških ili fekalnih otpadnih voda, ukazali su.

Ističu da je u okviru samog kompleksa već izgrađeno postrojenje za tretman industrijskih otpadnih voda i da će ta voda postrojenje napuštati tek nakon što se utvrdi da su zadovoljeni zahtevi relevantnih standarda.

Puštanje ovog postrojenja u probni rad se uskoro planira, a njegova važnost je još tokom projektovanja fabrike uzeta u obzir i sastavni je deo projekta tehnologije.Želimo da naglasimo da je ovaj objekat ne samo neophodan za realizaciju proizvodnje, već je prema zakonu i obaveza kompanije “Linglong”. Tek nakon prečišćavanja u postrojenju za preradu otpadnih voda, odnosno kada se produkovane tehnološke otpadne vode dovedu u propisane okvire dozvoljenih koncentracija zagađujućih materija, ta voda će napustiti fabrički kompleks i biti ispuštena u gradsku kanalizaciju“, stoji u saopštenju.

Kompanija je poručila da će uvek poslovati po strogim principima, poštujući pravila i regulative i da će strogo voditi računa o zajednici u kojoj posluje.

Razumemo zabrinutost lokalne zajednice i iz tog razloga se zalažemo isključivo za istinito i objektivno izveštavanje od strane odgovornih medija, zaključeno je u saopštenju kompanije “Linglong”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300