Kina ubrzava izgradnju sistema za reciklažu otpada

reciklaza_znak
reciklaza_znak_novo

Kineski državni savet objavio je dokument sa smernicama u kojem se navode ciljevi i mere za ubrzanje izgradnje sistema za reciklažu otpada i konsolidaciju zelenih i niskougljeničnih temelja kako bi zemlja postigla visokokvalitetni razvoj, prenosi Beta.

Smernice naglašavaju praćenje koncepta cirkularne ekonomije koji sadrži 3R – smanjite (reduce), ponovo koristite (reuse) i reciklirajte (recycle) sa ciljem poboljšanja efikasnosti korišćenja resursa kroz precizno upravljanje, efektivno recikliranje i efikasno korišćenje otpada, piše Sinhua.

Do 2025. godine, sistem reciklaže otpada koji pokriva sva polja i sve veze biće u osnovi uspostavljen, sa godišnjim obimom iskorišćenja kabastog čvrstog otpada poput jalovine, letećeg pepela i ugljene šljake dostići će četiri milijarde tona, a stopa sveobuhvatnog iskorišćenja novog kabastog čvrstog otpada dostići će 60%, navodi se u dokumentu.

U međuvremenu, godišnji obim korišćenja glavnih obnovljivih resursa kao što su otpad od čelika, otpad od bakra i otpad od aluminijuma dostići će 450 miliona tona.

Smernice napominju potrebu za razvojem industrije reciklaže resursa, koja će pokrivati sve sektore proizvodnje i života, kao i postizanje cilja od pet hiljada milijardi juana (oko 703,87 milijardi američkih dolara) u godišnjoj proizvodnji industrije do 2025. godine.

Do 2030. godine u Kini će biti uspostavljen sveobuhvatan, efikasan i uredan sistem reciklaže otpada, a ukupan nivo reciklaže otpada će biti među najvišim u svetu, navodi se u dokumentu, navodi Beta.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300