Kako u Zrenjaninu pametno recikliraju uz nagrade – Automati dostupni na 12 lokacija

pametno recikliraj_automati
pametno recikliraj_automati

Građani Zrenjanina mogu da učestvuju u reciklaži odlaganjem ambalažnog otpada u automate koji su postavljeni na 12 lokacija u okviru projekta “Pametno recikliraj”.

Pametni uređaji za odlaganje ambalaže postavljeni su u reciklažnim kioscima, u marketima “Idea” i “Roda”, i na Tehničkom fakultetu.

pametno recikliraj_tertrapak

Postoje 2 vrste uređaja. U njih se mogu odlagati limenke, PET boce, staklena i Tetra Pak ambalaža.

Automati primaju ambalažu proizvoda kompanija “Coca Cola HBC”, “Knjaz Miloš”, “Carlsberg”, “Imlek”, “Rauch”, “Nectar” i “Red Bull”, koji su kupljeni u “Idea” i “Roda” prodavnicama i označeni su nalepnicom “Recikliraj”.

pametno recikliraj_nalepnice

Prikupljanje bodova u aplikaciji

Građani koji žele da ostvare popuste i poklone partnera u raznovrsnim akcijama u narednom periodu, treba da aktiviraju nalog na Solagro web aplikaciji. Svakim odlaganjem ambalaže, sakupljaju se bodovi kojim se ostvaruje popust za kupovinu u “Idea” i “Roda” prodajnim objektima.

pametno recikliraj_skener

Nakon ubacivanja odgovarajuće ambalaže, na ekranu uređaja će se pojaviti jedinstveni kod koji je potrebno da unesete u aplikaciju. Ubacivanjem koda u aplikacuju sakupljate bodove koje možete iskoristiti za vaučer za popuste pri kupovini, ili neku drugu raspoloživu nagradu.

Vaučere možete koristiti na prodajnim kasama u “Idea” i “Roda” objektima. Svaki vaučer sadrži bar kod koji se skenira prilikom naplate na kasi.

U martu najrevnosnijeg reciklera kompanija “Coca-Cola HBC” nagrađuje električnim trotinetom.

pametno recikliraj_kiosk

Ukoliko budete odlagali ambalažu za reciklažu u kioscima koji su postavljeni na 6 lokacija u gradu, imaćete na raspolaganju pomoć operatera koji mogu da vas usmere kako da koristite uređaje.

Projekat „Pametno recikliraj“ se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i “Ball Packaging”, “Sekopak”, “Solagro Smart Recycling”, “Mercator-S” i “Reverse Logistics Group”, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom.

***

Lokacije automata u Zrenjaninu, kao i sva druga mesta gde možete odložiti otpad za reciklažu potražite na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300