Kako u Zrenjaninu pametno recikliraju uz nagrade – Automati dostupni na 12 lokacija

pametno recikliraj_automati
Kako u Zrenjaninu pametno recikliraju uz nagrade – Automati dostupni na 12 lokacija

Građani Zrenjanina mogu da učestvuju u reciklaži odlaganjem ambalažnog otpada u automate koji su postavljeni na 12 lokacija u okviru projekta “Pametno recikliraj”.

Pametni uređaji za odlaganje ambalaže postavljeni su u reciklažnim kioscima, u marketima “Idea” i “Roda”, i na Tehničkom fakultetu.

pametno recikliraj_tertrapak

Postoje 2 vrste uređaja. U njih se mogu odlagati limenke, PET boce, staklena i Tetra Pak ambalaža.

Automati primaju ambalažu proizvoda kompanija “Coca Cola HBC”, “Knjaz Miloš”, “Carlsberg”, “Imlek”, “Rauch”, “Nectar” i “Red Bull”, koji su kupljeni u “Idea” i “Roda” prodavnicama i označeni su nalepnicom “Recikliraj”.

pametno recikliraj_nalepnice

Prikupljanje bodova u aplikaciji

Građani koji žele da ostvare popuste i poklone partnera u raznovrsnim akcijama u narednom periodu, treba da aktiviraju nalog na Solagro web aplikaciji. Svakim odlaganjem ambalaže, sakupljaju se bodovi kojim se ostvaruje popust za kupovinu u “Idea” i “Roda” prodajnim objektima.

pametno recikliraj_skener

Nakon ubacivanja odgovarajuće ambalaže, na ekranu uređaja će se pojaviti jedinstveni kod koji je potrebno da unesete u aplikaciju. Ubacivanjem koda u aplikacuju sakupljate bodove koje možete iskoristiti za vaučer za popuste pri kupovini, ili neku drugu raspoloživu nagradu.

Vaučere možete koristiti na prodajnim kasama u “Idea” i “Roda” objektima. Svaki vaučer sadrži bar kod koji se skenira prilikom naplate na kasi.

U martu najrevnosnijeg reciklera kompanija “Coca-Cola HBC” nagrađuje električnim trotinetom.

pametno recikliraj_kiosk

Ukoliko budete odlagali ambalažu za reciklažu u kioscima koji su postavljeni na 6 lokacija u gradu, imaćete na raspolaganju pomoć operatera koji mogu da vas usmere kako da koristite uređaje.

Projekat „Pametno recikliraj“ se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i “Ball Packaging”, “Sekopak”, “Solagro Smart Recycling”, “Mercator-S” i “Reverse Logistics Group”, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom.

***

Lokacije automata u Zrenjaninu, kao i sva druga mesta gde možete odložiti otpad za reciklažu potražite na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama