Javni uvid u dokumente o zaštiti parka prirode “Mojstirsko-Draške planine” do 6. septembra

Jesen drvo
jesen_par_drvo

Javni uvid u Nacrt Uredbe o proglašenju i studiji zaštite parka prirode “Mojstirsko – Draške planine” biće održan u trajanju od 20 dana, od 18. avgusta do 6. septembra 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Park prirode “Mojstirsko – Draške planine” nalazi se na teritoriji opštine Tutin.

Nacrt Uredbe o proglašenju Parka prirode “Mojstirsko – Draške planine” i studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom (dokumenti o zaštiti) biće izloženi na javni uvid svakog radnog dana od 10:00 do 13:00 časova u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, Beograd, Omladinskih brigada 1, soba 668 i Zavoda za zaštitu prirode Srbije, Ul. Japanska 35, 11070 Novi Beograd, na Portalu E -uprave, na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine i na sajtu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Fizička i pravna lica mogu u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 6. septembrom 2023. godine, dostaviti u pisanoj formi primedbe na dokumenta o zaštiti Ministarstvu zaštite životne sredine:
– poštom ili na pisarnicu, sa naznakom PP “Mojstirsko – Draške planine” – Javni uvid o zaštiti,
– elektronskim putem na e-mail adresu aleksandra.doslic@eko.gov.rs

Javna rasprava o dokumentima o zaštiti biće održana 12. septembra 2023. godine sa početkom u 10.00 časova u sali Omladinskog kulturnog centra, Trg Šemsudina Kučevića, Tutin.

U okviru javne rasprave biće razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida.

Javnu raspravu vodi Ministarstvo zaštite životne sredine.

U javnoj raspravi učestvuju fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su podneli primedbe u pisanom obliku u toku trajanja javnog uvida, koji usmeno mogu obrazložiti podnete primedbe. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač dokumenata o zaštiti javno iznosi svoj stav.

Izveštaj o izvršenom Javnom uvidu i Javnoj raspravi objavljen na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Nacrt Uredbe sa opisom granica i kartom i Studiju zaštite možete pogledati OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300