Interrail uvrstio prugu Subotica-Segedin među “10 železničkih iskustava koje treba probati u 2024”

pruga
pruga

Portal Interrail, koji od 1959. godine pomaže putnicima da “otkriju Evropu”, uvrstio je prugu Subotica – Segedin među deset “uzbudljivih železničkih iskustava”, koje treba probati u 2024. godini, prenosi Beta.

Kako je navedeno na tom portalu, krajem novembra prošle godine uvedena je ta prekogranična veza između Srbije i Mađarske, koja sada povezuje Suboticu i Segedin, popunjavajući prazninu u mreži i čineći putovanje u regionu dostupnijim.

– Ovom linijom putnici će ponovo moći da putuju vozom od Beograda do Budimpešte. Iako će za izgradnju brze pruge koja povezuje ova dva grada biti potrebno nekoliko godina, ta lokalna ruta je i dalje bitno unapređenje – piše na sajtu.

Voz će od Beograda, prolaziti kroz Novi Sad, Suboticu i Segedin, završavajući u Budimpešti.

Među 10 preporuka, osim linije Subotica – Segedin, Interrail je preporučio putnicima putovanje noćnim vozom od Brisela ili Pariza do Berlina, zatim najsavremenijim noćnim vozom koji povezuje Beč, Insbruk i Hamburg, liniju koja povezuje Berlin, Drezden, Budimpeštu i Beč, kao i pojedine vozne linije od Minhena do Italije.

Na sajtu Interraila navedeno je da uz njihovu propusnicu putnici trenutno mogu da dođu do više od 30.000 destinacija u 33 zemlje.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300