Inovacija koja omogućava efikasnije prikupljanje i reciklažu plastike – “Coca-Cola” sistem u Srbiji uveo neodvojive čepove

Coca - Cola neodvojivi čep
Coca – Cola neodvojivi čep

Nakon što je krajem prošle godine uveo čepove inovativnog dizajna na “Next” sokovima, “Coca-Cola” sistem u Srbiji primenio je neodvojive ili pričvršćene čepove i na ostatak svog portfolija, saopštila je “Coca-Cola HBC”.

Neodvojivi čepovi osmišljeni su sa ciljem da se omogući efikasnije prikupljanje i reciklaža plastike od pića, a shodno zakonskoj obavezi koju je Evropska unija propisala Direktivom o jednokratnoj plastici. Ovom Direktivom proizvođači su obavezani da od 2024. na tržište plasiraju isključivo ambalažu sa neodvojivim čepovima, kako bi se obezbedilo da se čepovi i boce zajedno skupljaju i efikasnije recikliraju.

Po otvaranju, čep ostaje pričvršćen za flašu. Čepove ne treba pokušavati odvojiti od flaše, što je istaknuto i na samoj ambalaži. Novo rešenje čepova je u potpunosti higijensko, praktično i funkcionalno, a ispoštovani su i bezbednosni standardi očuvanja kvaliteta i ukusa napitaka.

Uvođenje ovog praktičnog i funkcionalnog rešenja predstavlja još jedan korak u okviru globalne strategije održivog razvoja kompanije, pod nazivom “Svet bez otpada”, čiji je cilj da “Coca-Cola” do 2030. godine dostigne prikupljanje 100% PET i aluminijumske ambalaže koja se proda na tržištu, kao i da 50% ambalaže bude napravljeno od recikliranih materijala.

Pričvršćeni čepovi pomoći će u rešavanju problema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada, jer smo i sami svedoci da se u prirodi često mogu naći neadekvatno odloženi čepovi flaša od pića. Na ovaj način, potrošačima se daje prilika da dodatno doprinesu efikasnijem sakupljanju i reciklaži plastike.

Izvor: Promo

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300