I Žitorađa planira gradnju solarnih elektrana

solarna elektrana
solarna elektrana

Foto: pixabay/fabersam

Broj solarnih elektrana čija se gradnja planira na jugu Srbije povećava se, nakon Niša i Merošine, najavljena je gradnja i na području Žitorađe, prenosi Beta.

Privremeni organ opštine Žitorađa doneo je rešenje o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane “Žitorađa” na području sela Dubova.

Kako je navedeno u odluci privremenog organa objavljenoj u Službenom listu grada Niša solarna elektrana biće građena na području od 1,64 hektara, a maksimalna snaga elektrane biće do jedan megavat.

Plan će biti urađen na inicijativu novosadske firme “Untermolo”, koja i namerava da gradi solarnu elektranu “Žitorađa”.

Privremeni organ opštine Žitorađa doneo je odluku i o izgradi Plana detaljne regulalacije solarne elektrane “Solar pro 1” u naselju Grudaš u Žitorađi.

Plan obuhvata područje od 8,8 hektara, a na njemu bi trebalo da bude izgrađena solarna elektrana snage do osam megavata.

Na tom području solarnu elektranu bi trebalo da gradi beogradska firma “Pro SMBB”.

Odobrnici Skupštine opština Merošina su na poslednjem skupštinskom zasedanju održanom prošlog meseca doneli odluku o izrada Plana detalne regulacije “Solar Aleksandrovo”, a privremeni organ opštine Merošina je ovog meseca usvojio Plan detaljne regulacije “Solar Baličevac” u opštini Merošina, Solarna elektrana biće građena na području sela Baličevca površine 1,2 hektara, u kraju poznatom kao Ugar.

Grad Niš je tokom ove godine započeo izradu Planova detaljne regulacije solarnih elektrana “Solnis” pored Donje Trnave, “Lovopromet 2” pored Trupala, “Gramade” između sela Vrelo i Oreovac i Plana detaljne regulacije “Cernica” na području sela Pasjača i Oreovac, prenosi Beta.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300