Formira se operativni tim da pomogne EPS-u

struja_zice
struja_zice

Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima usvojila je predlog o formiranju operativnog tima sa ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije “Elektroprivrede Srbije” (EPS).

Operativni tim formiran je sa ciljem pružanja podrške proizvodnji energije i izradi planova za snabdevanje, navedeno je u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike nakon sastanka Radne grupe.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i snabdevanju domaćeg tržišta energentima.

Predstavnici “Elektromreže Srbije” i “Elektrodistribucije Srbije” istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Кada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, rečeno je da se snabdevanje odvija nesmetano, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju naftom i naftnim derivatima.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, JKP “Beogradske elektrane”, “Transportgasa”, Grada Beograda, članovi Saveta AERS, Direkcije za robne rezerve, RHMZ i Srbija kargo.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje