“Fiat” počinje proizvodnju električnih automobila u Kragujevcu 2024. godine

fiat_logo
fiat_logo_2

Predstavnici kompanije Stellantis (Stelantis) i Vlade Srbije potpisali su danas u Predsedništvu Srbije ugovor o finansiranju proizvodnje električnih automobila u fabrici u Kragujevcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle potpisivanja ugovora rekao da time počinje nova era u investicijama u Srbiji.

Kako je objasnio, nova investicija u kragujevačkoj fabrici automobila biće u vrednosti 190 miliona evra, od čega će iz republičkog budžeta biti izdvojeno 48 miliona evra.

On je rekao da će priprema proizvodnje novog modela automobila trajati do kraja 2023, a da bi proizvodnja u Kragujevcu počela u trećem kvartalu 2024.

Novi model električnog automobila će, po rečima Vučića, biti namenjen srednjoj klasi.

Vučić je jutros razgovarao sa rukovodstvom kompanije Stelantis, koje predvodi izvršni direktor Karlos Tavareš, a sastanku je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić.
Stelantis je multinacionalna korporacija za proizvodnju automobila, jedna od četiri najveće u svetu, a formirana je 2021. godine spajanjem italijansko-američkog konglomerata Fijat Krajsler Automobili (Fiat Chrisler Automobiles) i francuske PSA grupe.

Ugovor o dodeli sredstava podsticaja između Ministarstva privrede Vlade Srbije i “Fiat Chrysler Automobiles” potpisali su ministarka privrede Anđelka Atanasković i izvršna direktorka FCA Srbija i direktorka globalne korporativne kancelarije kompanije “Stelantis” Silvija Verneti.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300