“Ekostar Pak” obezbedio opštini Mionica opremu i vozilo za sakupljanje ambalažnog otpada

mionica reciklazne kante

U okviru inicijative “Sortiraj, ubaci, recikliraj u svom gradu!” sa ciljem da što veći broj javno komunalnih preduzeća širom Srbije uključi u svoju mrežu saradnika, “Ekostar Pak”, nacionalni operater za upravljanje ambalažnim otpadom, obezbedio je opštini Mionica opremu za sakupljanje kartonske, PET i staklene ambalaže za potrebe građana i ugostiteljskih objekata, kao i vozilo za sakupljanje ambalažnog otpada, saopštio je “Ekostar Pak”.

mionica ekostar pak

Foto: Ekostar Pak

– Sa JKP “Vodovod Mionica” iz Mionice smo započeli saradnju krajem prošle godine sa ciljem da uspostavimo i razvojamo sistem razdvajanja otpada u ovom gradu. Razdvajanje otpada igra ključnu ulogu u očuvanju životne sredine i stvaranju ekonomskih i društvenih benefita. Za početak, ustupili smo gradu 24 kontejnera za sakupljanje kartonske, PET i staklene ambalaže kao i 30 kanti za sakupljanje staklene ambalaže u ugostiteljskim objektima. Kako bi ceo proces bio kompletan, obezbedili smo gradu i vozilo koje će javno komunalnom preduzeću omogućiti efikasno prikupljanje ambalažnog otpada – istakla je Bojana Perić, direktorka operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom “Ekostar Pak”.

Postavljeni su plavi kontejneri za odlaganje papira i kartona, crveni kontejneri za odlaganje stakla i žuti za PET ambalažu.

Lokacije reciklažnih kontejnera u Mionici možete pronaći na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije.

JKP “Vodovod Mionica” je samo jedno od 28 komunalnih preduzeća koje je u mreži saradnika “Ekostar Pak”. Ovaj operater sistema nastoji da uključi što veći broj lokalnih samouprava u svoju mrežu kako kako bi unapredio sistem primarne separacije otpada u Srbiji i olakšao građanima reciklažu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300