“Ekostar Pak” dodelio 90 kontejnera za odvajanje ambalažnog otpada Staroj Pazovi

reciklazni kontejneri stara pazova ekostar pak
reciklazni kontejneri stara pazova ekostar pak

Foto: Ekostar Pak

Kompanija “Ekostar Pak” je u saradnji sa KP “Čistoća” Stara Pazova i lokalnom samoupravom obezbedila 90 kontejnera sa namenom odvajanja ambalažnog otpada za reciklažu.

Cilj ove saradnje je unapređenje razdvajanja otpada od stanovništva u ovom kraju i podizanja svesti o reciklaži i očuvanju životne sredine.

– Naša mreža komunalnih preduzeća se prostire od Subotice do Preševa i izuzetno nam je drago što je tu i Stara Pazova s obzirom na to da nam je jako bitno da ovaj proces bude primer ostalima – rekla je Bojana Perić, direktorka nacionalnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom “Ekostar Pak”, i dodala:

– Cilj kompanije je da se iz godine u godine povećavaju ukupne količine ambalažnog otpada koji se usmerava na ponovno iskorišćenje i reciklažu.

Kontejneri su postavljeni na javnim mestima i u školama u Staroj i Novoj Pazovi i Banovcima a u planu je da se pokrije 30 lokacija širom staropazovačke opštine.

Postavljeni su plavi kontejneri za odlaganje papira i kartona, crveni kontejneri za odlaganje stakla i žuti za PET ambalažu.

– Kontejneri su podeljeni u 3 boje na osnovu kojih se otpad selektuje. Apelujemo na građane da poštuju uputstva i da odlažu otpad tamo gde je predviđeno – rekao je Dragan Tanović iz KP “Čistoća“ Stara Pazova.

“Ekostar Pak” duže od jedne decenije sprovodi razne aktivnosti sa ciljem unapređenja sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Srbiji. Osim saradnje sa lokalnim samoupravama tj. komunalnim preduzećima u vidu ulaganja u komunalnu opremu za sakupljanje (kontejnera, kanti, vozila…), intenzivno radi i na edukaciji građana, naročito najmlađih, tako što organizuje brojne radionice na temu reciklaže.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300