I ove subote protestna blokada puteva širom Srbije

Ekološki protest u Beogradu
protest_4_decembar

Danas od 14 časova ekološke organizacije i grupe građana su organizovali, drugu subotu zaredom, dvočasovne blokade glavnih saobraćajnica u znak protesta zbog usvajanja Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji, i pojekata kompanije “Rio Tinto” i najave otvaranja rudnika litijuma kod Loznice.

Osim Beograda, demonstranti su se okupili u Novom Sadu, Nišu, Šapcu, Požarevcu, Pančevu, Valjevu i drugim gradovima Srbije.

Jedan od organizatora današnjih protesta građana, Savo Manojlović iz inicijative “Kreni-promeni”, rekao je da su se građani Srbije odazvali protestima u velikom broju, i da su protestne blokade saobraćajnica organizovane na više od 47 lokacija.

On je izrazio žaljenje što u većini mesta policija nije obezbeđivala proteste.

Predstavnik inicijative “Kreni-promeni” Savo Manojlović izjavio je danas da je na mostu Gazela tokom blokade saobraćaja oko 15.30 došlo do incidenta kada je grupa navijača gađala kamenicama i bakljama građane koji su blokirali most.

Manojlović, koji se nalazio na licu mesta, za agenciju Beta izjavio je da je grupa navijača došla iz pravca Novog Beograda i da su se posle tog napada povukli, kao i da prema prvim informacijama nije bilo povređenih.

On je naveo da je bilo incidenata na protestima i u drugim gradovima Srbije u kojima su organizovani protesti, o čemu se još prikupljaju informacije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje