Dodatni uvoz električne energije zbog veće potrošnje

struja_zice
struja_zice

Srbija će obezbediti dodatni uvoz električne energije zbog povećane potrošnje, a s obzirom na nedovoljnu proizvodnju u termokapacitetima nastalu zbog nedovoljne količine i kalorične vrednosti dopremljenog uglja, rečeno je danas na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, potrebnim količina energije i energenata za domaćinstva i privredu, kao i planovi za naredni period, objavilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Iz “Elektroprivrede Srbije” je rečeno da je potrošnja električne energije, u odnosu na januar prošle godine uvećana, pre svega zbog niskih temperatura.

Кako je ukazano iz EDS-a, distributivni sistem je stabilan, a manji prekidi nastaju usled planiranih radova koji su, kako je rečeno, usmereni ka prevenciji kvarova.

Prenosni sistem takođe, kako je navedeno, funkcioniše bez većih problema.

Na sednici je razgovarano i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i ukazano da je potrošnja prirodnog gasa na rekordnom nivou, zbog čega se uvoze dodatne količine iz oba pravca, ali da snabdevanje nije ugroženo.

Istovremeno, isporuka toplotne energije korisnicima daljinskog grejanja u zemlji je stabilna.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300