Dani turizma u Nišu od 9. do 11. septembra

Dani turizma Nis
Dani turizma Nis

Foto: www.ni.rs

Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava u okviru manifestacije “Dani turizma u Nišu” biće održan od 9. do 11. septembra u tržnom centru “Delta planet”, najavila je članica Gradskog veća Adriana Anastasov na konferenciji za novinare održane ovim povodom.

– Izlagački deo ovog događaja biće organizovan 9. i 10. septrembra, a posetioci će imati priliku da, šetajući Deltom, posete štandove izlagača koji će predstaviti turističku ponudu raznih turističkih destinacija iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Republike Srpske. Dani turizma su mesto koje će vam pružiti priliku da pronađete neko novo mesto za odmor, vikend putovanje ili otkrijete nov i uzbudljiv avanturistički program – dodala je Anastasov.

U okviru manifestacije Dani turizma održaće se i promocija kampanje “Doživi Niš”.

– Ove godine se sajam održava u centru “Delta planet” ali se ja iskreno nadam da će se ova manifestacija već iduće godine vratiti u Halu “Čair” gde se do godina korone održavala. Turizam je važan za Grad Niš, prioritet u razvoju turizma dajemo kroz mnogobrojne projekte koji su planirani za ovu i narednu godinu i na kojima se već uveliko radi. Planiramo uskoro i otvaranje arheološkog nalazišta Medijana, radimo na izgradnji Akva parka i unapređujemo svoje kulturne i sve manifestacije koje se održavaju u gradu. Ogromnu ulogu u svemu tome ima Turistička organizacija Niša čijim radom je Grad izuzetno zadovoljan – kazala je Adriana Anastasov.

Anastasov je dodala da se turisti polako, posle zatišja u vreme korone, polako vraćaju u Niš o čemu govore i zvanični podaci.

– Samo u julu grad je posetilo ukupno 16.473 turista od toga je domaćih je bilo oko 4.500, dok je stranih bilo 12.500. Od januara do jula Niš je posetilo 72.427 osoba, a broj noćenja je 144.425. Ostvarili smo mnogo bolje rezultate od onih koji su zabeleženi u rekordnoj 2019.godini – istakla je Anastasov.

Kada se radi o Danima turizma Anastasov je istakla da se očekuje veliki broj posetioca iz Niša, zemlje ali i inostranstva, posebno iz zemalja sa kojima Grad ima sradanju.

Dragana Božić, v.d. direktora Turistićke organizacije Niš je istakla da će se u okviru manifestacije Dani turizma organizovati i 23. Međunarodni sajam turizma na kome će se više od 60 izlagača predstaviti svijim turističkim potencijalom i turističkom ponudom.

– Ugostićemo turističke organizacije iz cele naše zemlje ali i regiona, Bugarske, Severne Makedonije, Republike Srpske. Predstaviće se i svi turoperateri i turističke egencije koje se bave programima aktivnog odmora u našem gradu – istakla je Dragana Božić.

Naglasila je da će se u okviru Dana turizma organizovati i različiti paneli.

– Na panelima ćemo razgovarati o bitnim, ključnim sektorima u turizmu. Biće reči i o dualnom obrazovanju jer želimo da pronađemo model zajedno sa sektorom obrazovanja, kako da obezbedimo što kvalitetniju radnu snagu za naše hotelijere i ugostitelje i kako da mlade zadržimo u gradu.Obrađivaćemo i temu rurarnog turizma a cilj nam je kako da ga unapredimo. Razgovaraćemo sa predstavnicima ministarstva ali i vlasnicima seoskih domaćinstava kao primerima dobre prakse – kazala je Božić.

Najavila je i novu manifesticiju koja je otpočela prošle a ove godine je već zaživela. U pitanju su Dani sićevačke berbe.

– Cilj Festivala vina i tradicije u Sićevu je promocija ovog vinogradarskog kraja, da pokušamo da vratimo Sićevo na put vina. Nadamo se da će ovaj festival postati tradicinalni a u narednim godinama i regionalni pa i međunarodni – istakao je Žarko Martinović ispred organizacionog odbora Festivala.

Predsednik GO Niška Banja Dušan Živković je najavio manifestaciju koju organizuje ova opština. U pitanju je manifestacija “Ženeva 2022.”. Manifestacija se održava pored same reke a biće sadržaja i za najmlađe i starije rekreativce.

– Niška Banja je od posebnog značaja za razvoj grada i celog regiona. Jedina je banja koja u svojoj neposrednoj blizini ima grad kao veliki centar a koji doprinosi razvoju naše opštine. Obilujemo mnogim prirodnim vrednostima, terminalnom vodom, a posebno se ponosimo Sićevačkom i Jekašničkom klisurom. Imamo i bogat sadržaj kulturno-istorijskih spomenika – naglasio je Živković.

Izvor: Jugpress

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300