Cvetanje Tise u Novom Bečeju od 10. do 12. juna 2022. godine

camac_tisa

Novobečejci se pripremaju za manifestaciju “Kad Tisa cveta” kada obeležavaju cvetanje Tise, odnosno rađanje insekta čiji let prekrije površinu reke kod njihovog mesta.

Cvetanje Tise očekuje se u periodu od 10. do 12. juna u Novom Bečeju na obali Tise, a biće obeleženo turističkim programom na manifestaciji “Kad Tisa cveta”.

Organizatori su pripremili vožnju kočijama i krstarenje čamcima u potrazi za ovim retkim prirodnim fenomenom, kada može da se fotografiše.

– Cvetanje reke dešava se samo na Tisi u ovom delu toka i na reci Jang Cek Jang u Kini. Zato ljubitelji prirode dolaze da uživaju u jedinstvenosti i ekskluzivnosti ovog događaja, a romantici da provere legendu po kojoj tih dana Tisa ispunjava ljubavne želje ako u nju pustiš svećicu utisnutu u licidersko srce – kaže Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije “Kad Tisa cveta”.

Na obali Tise, u čardama, osim noćnog provoda i koncerata, tih dana će biti živo i interesantno jer će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svako moći da pronađu nešto za sebe.

Nastupiće bendovi WordUp, Ribica Kiseonik i Banda Drvena, La Banda. Najavljen je i program na vodi.

– Insekt Tiski cvet se najčešće pojavljuje u sumrak između 18 i 20 časova, tako da oni koje najviše zanima taj deo manifestacije u to vreme budu spremni da ga traže čamcima po Tisi, ili posmatraju rojenje sa obale – poručuju organizatori.

Manifestaciju “Kad Tisa cveta” podržali su Opština Novi Bečej i Turistička organizacija Novi Bečej.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje