Cvetanje Tise u Novom Bečeju od 10. do 12. juna 2022. godine

Cvetanje Tise u Novom Bečeju od 10. do 12. juna 2022. godine

Novobečejci se pripremaju za manifestaciju “Kad Tisa cveta” kada obeležavaju cvetanje Tise, odnosno rađanje insekta čiji let prekrije površinu reke kod njihovog mesta.

Cvetanje Tise očekuje se u periodu od 10. do 12. juna u Novom Bečeju na obali Tise, a biće obeleženo turističkim programom na manifestaciji “Kad Tisa cveta”.

Organizatori su pripremili vožnju kočijama i krstarenje čamcima u potrazi za ovim retkim prirodnim fenomenom, kada može da se fotografiše.

– Cvetanje reke dešava se samo na Tisi u ovom delu toka i na reci Jang Cek Jang u Kini. Zato ljubitelji prirode dolaze da uživaju u jedinstvenosti i ekskluzivnosti ovog događaja, a romantici da provere legendu po kojoj tih dana Tisa ispunjava ljubavne želje ako u nju pustiš svećicu utisnutu u licidersko srce – kaže Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije “Kad Tisa cveta”.

Na obali Tise, u čardama, osim noćnog provoda i koncerata, tih dana će biti živo i interesantno jer će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji svako moći da pronađu nešto za sebe.

Nastupiće bendovi WordUp, Ribica Kiseonik i Banda Drvena, La Banda. Najavljen je i program na vodi.

– Insekt Tiski cvet se najčešće pojavljuje u sumrak između 18 i 20 časova, tako da oni koje najviše zanima taj deo manifestacije u to vreme budu spremni da ga traže čamcima po Tisi, ili posmatraju rojenje sa obale – poručuju organizatori.

Manifestaciju “Kad Tisa cveta” podržali su Opština Novi Bečej i Turistička organizacija Novi Bečej.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama