Britanska kompanija “DS Smith” preuzima fabriku ambalaže “Bosis” u Valjevu

kartonske kutije_dostava
kartonske kutije_dostava

Foto: freepik

Britanska multinacionalna kompanija “DS Smith” saopštila je da je zaključila ugovor o preuzimanju društva za proizvodnju ambalaže Bosis u Srbiji.

To preuzimanje dopunjuje postojeće poslove “DS Smith”-a u vezi sa proizvodnjom ambalaže u Istočnoj Evropi, navedeno je u saopštenju, kao i da je “Bosis” pogodan za strategiju ove kompanije koja se fokusira na klijente sa potrebama robe široke potrošnje.

Preuzimanje će biti sprovedeno sticanjem udela valjevskom “Bosis”-u i očekuje se da će biti završeno u drugoj polovini poslovne godine “DS Smith”-a.

Izvršni direktor “DS Smith” Majls Roberts izavio je da iz kompanije primećuju značajan rast potražnje za održivom ambalažom i zamenom plastike u Istočnoj Evropi, a posebno u Srbiji.

– Ova nova investicija će podržati našu srednjoročnu i dugoročnu strategiju kao i ambicije rasta širom” DS Smith” istočnog regiona – rekao je generalni direktor “DS Smith”-a za Istočnu Evropu Rajner Šlatman.

On je istakao da će ovim proširenjem bolje moći da pružaju podršku klijentima u ciljevima zaštite životne sredine.

Zamena plastike je ključna oblast za “DS Smith”, a poslovanje je nedavno dostiglo prekretnicu od preko 762 miliona jedinica zamenjene plastike od marta 2020. godine, piše u saopštenju.

Posle preuzimanja “Bosis”-a, “DS Smith” će imati ukupno 20 fabrika i više od 7.000 zaposlenih u Istočnoj Evropi.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300