Air Serbia: Direktni letovi Beograd-Kairo od 15. maja

avion let
avion let

Kompanija “Air Serbia” saopštila je da od 15. maja 2023. godine uspostavlja direktne letove između Beograda i Kaira. Do glavnog grada Egipta, srpska nacionalna avio-kompanija će leteti tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede i petka, dok će se letovi iz Kaira do srpske prestonice realizovati utorkom, četvrtkom i subotom.

Na ovoj ruti, leteće avioni tipa erbas A319, a avio-karte su već u prodaji, po ceni počev od 183 EUR po smeru u ekonomskoj klasi, sa uključenim svim pripadajućim taksama.

– Kultura i istorija Egipta privlače veliku pažnju turista širom sveta, a specifična klima učinila je zemlju faraona atraktivnom tokom čitave godine. Prateći potrebe putnika u Srbiji, ali i u širem regionu Balkana, odlučili smo da uvedemo redovnu direktnu liniju između Beograda i Kaira. Letove do glavnog grada Egipta naša kompanija je obavljala od leta 2019. godine i drago nam je što ćemo sada biti u prilici da ponovo spojimo dve prijateljske zemlje – izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije “Air Serbia”.

Uvođenjem direktnih letova između Beograda i Kaira, putnicima koji lete iz tog grada preko Beograda dostupne su, kako se ističe, dobre avio-veze do Amsterdama, Berlina, Barija, Pariza, Diseldorfa, Rima, Londona, Ljubljane, Madrida, Milana, Praga, Tivta, Beča, Ciriha, Zagreba i mnogih drugih destinacija u mreži “Air Serbia”.

Smešten pored Nila, glavni grad Egipta nikada ne spava. U toj dinamičnoj metropoli prožimaju se različite religije i kulture o čemu svedoče neke od najpoznatijih znamenitosti Kaira, poput ulice Al-Muiz, džamije Amr Ibn Al As, koptske Viseće crkve i manastira Svetog Simeona, navodi se u saopštenju “Air Serbia”.

Neizostavni deo boravka u gradu na Nilu jeste poseta Gizi, obilazak piramida i Egipatskog muzeja, kao i gradskih četvrti Zamalek i Maadi. Ljubitelji muzike zasigurno će uživati u Kairskoj operi, a gastronomi u brojnim restoranima lokalne i internacionalne kuhinje.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje