50 godina aerozagađenja u Valjevu – Izložba istraživačkih nalaza 18. novembra

grad_valjevo

Udruženje građana iRevolucija najavilo je otvaranje izložbe pod nazivom “50 godina aerozagađenja u Valjevu”, koja će biti održana u subotu 18. novembra u Centru za kulturu Valjevo.

Izložba ima cilj da obeleži pet decenija aerozagađenja u Valjevu istražujući koncept koji seže unazad više od jednog veka.

Na izložbi će biti predstavljeni nalazi i podaci do kojih je iRevolucija došla, sa posebnim fokusom na nedoumice oko nastanka aerozagađanje, mita brane Stubo Rovni, legende naselja Kolubara dva, ali i stvarnosti HK Krušika, i drugih ključnih tačaka u Valjevu.

Rezultati istraživanja koja se odnose na aktivnosti Svetske zdravstvene organizacije, u poređenju sa saznanjima lokalne zajednice, postaviće se pred javnost kako bi se zajednički sagledala stvarnost oko nas.

Valjevo 50 godina aerozagadjenja izlozba

Foto: iRevolucija

Najvažniji deo izložbe biće predstavljanje prvog monitoringa kvaliteta vazduha, koji datira iz sredine sedamdesetih godina prošlog veka. Ova retrospektiva omogućiće posetiocima da bolje razumeju evoluciju aerozagađenja u Valjevu i posvete pažnju potrebi za održivim rešenjima.

Ovaj značajan događaj nosi potpis udruženja građana iRevolucija koje je tokom poslednjih četiri godine posvetilo napore istraživanju i prikupljanju važnih podataka.

– Pozivamo sve građane Valjeva i ljubitelje kulture da se pridruže otvaranju izložbe i svojim dolaskom podrže napore u istraživanju i značaju očuvanja životne sredine, pre svega, javnog zdravlja svih građana Valjeva – saopštila je iRevolucija.

Otvaranje izložbe je zakazano za 19 časova.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300