Venecija odložila uvođenje ulaznica za turiste

venecija
Venecija odložila uvođenje ulaznica za turiste

Foto: Pixabay/ jpeter2

Venecija je odložila naplatu ulaznica za posetioce pošto gradsko veće još nije u potpunosti odobrilo novi proces izdavanja karata, saopštio je danas portparol gradonačelnika Luiđi Brunjaro.

U pokušaju da stave pod kontrolu velike gužve koje izazivaju turisti zvaničnici su u julu najavili da će svi koji dolaze na dan u Veneciju morati od 16. januara 2023. da preko interneta rezervišu svoju posetu i plate od tri do 10 evra za ulazak u grad, prenosi Rojters.

Portparol gradonačelnika je, međutim, rekao da gradsko veće još nije odobrilo neophodne propise, što znači da će datum uvođenja i naplate ulaznica biti pomeren. On je dodao da će ceo proces trajati najmanje šest meseci.

Plan o uvođenju ulazica prvi put je predstavljen 2019. godine, ali je njegovo sprovođenje prvobitno odloženo zbog pandemije korona virusa, koja je dovela do smanjenja broja turista.

Ove godine je obnovljen priliv turista u Veneciju, a broj stranaca koji dolaze često premašuje 50.000 stanovnika, koliko živi u centru grada, prenosi Tanjug

To je dovelo do velikih gužvi u uskim ulicama u gradu, pa je pitanje naplate dnevnih karata ponovo na dnevnom redu gradonačelnika.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama