Uhapšen vlasnik divlјe deponije u Malom Mokrom Lugu

divlja deponija MML
divlja deponija MML

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u saradnji sa Interventnom jedinicom 92 i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, Odelјenjem za suzbijanje građenja bez građevinske dozvole i zaštite životne sredine, uhapsili su N. S. (1980), vlasnika divlјe deponije u Malom Mokrom Lugu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zagađenje životne sredine i neovlašćeno bavlјenje određenom delatnošću, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sumnja se da je on, od januara 2018. do kraja avgusta 2022. godine, na parcelama površine od oko tri hektara zagadio zemlјište tako što je, uz novčanu naknadu od 1.500 do 2.000 dinara, omogućio vozačima kamiona da na tom zemlјištu istovare otpad.

Osumnjičeni je vlasnik samo manjeg dela zemlјišta na kojem je formirana deponija, dok je veći deo u vlasništvu države i više fizičkih lica.

N. S. je, kako se sumnja, na ovaj način zagadio zemlјište u velikoj meri, pa će za otklanjanje posledica biti potrebno mnogo vremena i novca.

Inače, on nije imao registrovano preduzeće ni ovlašćenje državnih organa za bavlјenje ovom delatnošću.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300