Srpski organski proizvođači na sajmu “BIOFACH 2023” u Nirnbergu

kruske pijaca
pijaca_kruske

Srpski organski proizvođači će se tradicionalno, petu godinu zaredom, predstaviti u okviru Nacionalnog štanda Srbije na Međunarodnom sajmu organske hrane “BIOFACH” koji će biti održan od 14. do 17. februara 2023. godine u Nirnbergu (Nemačka), saopštila je Privredna komora Srbije.

Dvanaest kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode pod sloganom “We speak organic – Organic product from Serbia – Tradition Transformed into Innovation”, a uz podršku Privredne komore Srbije, Razvojne agencije Srbije, Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalne asocijacije Serbia Organica.

Svoju izvoznu ponudu predstaviće kompanije “Menex” iz Kruševca, “Ecoagrari Serbia” iz Bele Crkve, “Master food” iz Užica, “Frutorga” iz Prokuplja, “Medino” iz Krnjeva, “BMD”, “Drenovac” i “Yugotrejd” iz Arilja, “Organik fruit trade” iz Šapca, “ITN Group” iz Beograda, “AGRO-BIS” iz Blaca i “Es komerc” iz Prijepolja.

Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima kompanije će ponuditi širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, sušenih pečuraka, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda.

– U proteklih nekoliko meseci naši izlagači bili su posvećeni pripremi za nastup na sajmu “BIOFACH 2023”, uz posebnu podršku Privredne komore Srbije i Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO) – rekla je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova PKS.

Fokus priprema za nastup bio je na održivosti i promociji održive proizvodnje. Kompanije su stekle uvid u sve segmente proizvodnog procesa u globalnim lancima snabdevanja, od pripreme sirovine do pakovanja za koje su zainteresovani inostrani kupci, navela je Lalović.

Na Nacionalnom štandu biće organizovano više događaja pod nazivom “Partnerstvo za održivost”, koji će biti prilika da ugostimo partnere i kupce iz Skandinavije, Švajcarske i Nemačke, promovišemo proizvodnju srpskih organskih proizvođača, kao i da naučimo više od lidera održivosti, kao što su skandinavske zemlje, ukazala je ona.

BIOFACH je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje i održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS. Tradicionalno se tokom četiri dana trajanja sajma održavaju konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300