„Sortiraj, ubaci, recikliraj“ u Majdanpeku – “Ekostar Pak” obezbedio 90 kontejnera za ambalažni otpad

ekostar pak majdanpek

Kompanija “Ekostar Pak” obezbedila je 90 kontejnera za odvajanja ambalažnog otpada za reciklažu u Majdanpeku.

Ovaj operater ambalažnog otpada je saopštio da se njihovoj mreži saradnika pridružilo i Javno preduzeće “Vodovod” Majdanpek.

S obzirom na to da je opština izrazila želju da razvije sistem razdvajanja ambalažnog otpada, nakon zajedničke analize, obezbedili smo im 90 kontejnera za sakupljanje stakla, PET-a i papira, kao i 30 kanti za staklenu ambalažu koje su namenjene ugostiteljskim objektima, naveo je “Ekostar Pak”.

ekostar pak majdanpek

– Ovo je podrška za lokalnu samoupravu i pre svega za javno reduzeće jer će doprineti odgovornijem i održivijem upravljanju komunalnim otpadom. Uspostavljanjem ove saradnje, stanovnici Majdanpeka i okoline, dobiće priliku da naprave prvi korak u reciklaži. “Ekostar Pak” kontejneri za ambalažni otpad biće postavljeni širom opštine kako bi se građanima olakšalo odlaganje i sortiranje otpada, a uskoro će biti obavešteni i o lokacijama kontejnera putem lifleta – izjavila je Bojana Perić, direktorka društva “Ekostar Pak”.

Postavljeni su plavi kontejneri za odlaganje papira i kartona, crveni kontejneri za odlaganje stakla i žuti za PET ambalažu.

Kako su poručili iz “Ekostar Paka”, tokom prošle godine, u lokalnom vrtiću „Marija Munćan” održali su prvu edukaciju o reciklaži. Kako bi motivisali najmlađe da recikliraju, sa eko radionicama u Majdanpeku nastavljaju i u narednom periodu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300