Reciklaža u Gornjem Milanovcu – “Ekostar Pak” obezbedio kontejnere za papir, PET i staklenu ambalažu

reciklazni kontejneri gornji milanovac

Foto: Ekostar Pak

Gornji Milanovac je krajem prošle godine dobio 40 crvenih reciklažnih kontejnera za staklenu ambalažu čime je građanima omogućeno da počnu da odlažu stare flaše i tegle.

Operater ambalažnog otpada “Ekostar Pak” i Javno komunalno preduzeće Gornji Milanovac na uspostavljanju primarne separacije otpada sarađuju od 2019. godine.

Do sada su u Gornjem Milanovcu bili dostupni plavi kontejneri za sakupljanje papira i žuti kontejneri za odlaganje PET boca. Godišnje se u proseku sakupi oko 110 tona papira i prosečno 30 tona PET ambalaže.

– Zajedno radimo na stvaranju održivog sistema primarne selekcije ambalažnog otpada i verujemo da će građani Gornjeg Milanovca prepoznati važnost ovih akcija za našu budućnost – poručuju iz “Ekostar Paka”.

bojana peric u gornjem milanovcu

Foto: Ekostar Pak

Osim 40 kontejnera za staklo, “Ekostar Pak” je u decembru i dodatno obezbedio 60 kontejnera za PET boce i papir.

– Naša primarna uloga je da budemo podrška javnim komunalnim preduzećima u pogledu uspostavljanja i unapređenja primarne selekcije. Ono što je današnji cilj viđanja sa kolegama iz Javnog komunalnog preduzeća Gornji Milanovac jeste ustupanje sto kontejnera za poboljšanje unapređenja sistema sakupljanja ambalažnog otpada od strane građana u Gornjem Milanovcu – rekla je Bojana Perić, direktorka kompanije “Ekostar Pak”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300