Počele prijave za akciju “Za zeleniji Beograd”

balkon_terasa
balkon_terasa

Javno komunalno preduzeće “Zelenilo Beograd” saopštilo je da od danas do 21. juna traju prijave za 21. po redu akciju “Za zeleniji Beograd”.

Cilj ove akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Svi zainteresovani građani za učešće u akciji se mogu prijaviti “Zelenilu Beograd” na adresu Mali Kalemegdan br. 8 ili mejl adresu: info@zelenilo.rs, sa naznakom Za akciju “Za zeleniji Beograd”.

Izbor najlepših zelenih prostora, kao i prethodnih godina, vrši se u sedam kategorija – najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, najlepše školsko dvorište, najleše zelenilo oko predškolske ustanove, najlepše uređeno zelenila ugostiteljskog objekta (letnja bašta) i najlepša okućnica.

Takmičenje se sprovodi u 10 centralnih opština (Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica), koje biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija.

Osvajači prvih mesta, sa svih deset centralnih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada.

– Osim navedenih kategorija, od ove godine uvodimo jednu novinu i otvaramo konkurs koji će se odnositi na učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Naime, ideja je da naši najmlađi sugrađani, na nivou odeljenske zajedice, tehnikom koja je njima prihvatljiva, nacrtaju ili naprave rad na temu “Za zeleniji Beograd” – navodi “Zelenilo-Beograd”.

JKP “Zelenilo-Beograd” će sve pristigle radove objaviti na sajtu Preduzeća, a najbolji radovi biće nagrađani i korišćeni u medijskim objavama.

– Zajedno sa učesnicima, kojih je svake godine sve više, “Zelenilo-Beograd” ovom akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina – saopšteno je.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300