Objavljen pravilnik za obuku korisnika pesticida

poljoprivreda_traktor_njiva
poljoprivreda_traktor_njiva

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na sajtu pravilnik o obučavanju onih koji u proizvodnji koriste sredstava za zaštitu bilja, kako bi dobili sertifikate ovlašćenih korisnika i mogli da nastave da se bave proizvodnjom.

Kako je navedeno u Pravilniku o programu i načinu sprovođenja obuke i načinu provere znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika i obrascu tog sertifikata, proveru znanja radi izdavanja sertifikata profesionalnog korisnika organizovaće Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Osnovna obuka, kako je objašnjeno, podrazumeva sticanje znanja o bezbednoj primeni, rukovanju, skladištenju, transportu i odlaganju sredstava za zaštitu bilja i trajaće deset nastavnih časova.

Predviđeno je da nastavni čas traje 45 minuta, a resorno Ministarstvo će na konkursu odrediti ko će sprovoditi obuku.

Provera znanja će se raditi u vidu pisanog testa, a ispit je uspešno položio polaznik obuke koji ostvari najmanje 60 odsto bodova.

Biće organizovana i dopunska obuka koja će značiti obnavljanje stečenog znanja i sprovodiće se posle pet godina od dobijanja sertifikata profesionalnog korisnika.

Izvor: RTV

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300