Nezadovoljni poljoprivrednici protestuju, država ih zove na pregovore

Traktor šećerna repa
traktor_pojloprivreda

Širom Srbije danas se održavaju protesti poljoprivrednika, koji su nezadovoljni otkupnim cenama svojih proizvoda. Nakon protesta, Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je zemljoradnike na nove razgovore, sa ciljem da se, kako se navodi, “zajednički prevaziđu izazovi”.

Poljoprivrednici su danas organizovali protestne vožnje, ali i blokade saobraćajnica.

Nezadovoljni su i zbog cene suncokreta, traže da se ona sa 60 poveća na 90 dinara za kilogram, a žale se i na visoke cene goriva.

Pored toga, oni mesecima tvrde kako ih direktono pogađa zabrana izbvoza žitarica, kao i ograničenje izvoza jestivog ulja.

Ministarstvo poljoprivrede je prethodno sa poljoprivrednicima bezuspešno pregovaralo, ali je reagovalo tokom današnjeg protesta.

“Pozivamo predstavnike udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede o svim iznetim temama”, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Kako se dodaje, zaposleni iz ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima i spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavaju sve probleme u poljoprivredi.

“Verujemo da je to jedini način da se prevaziđu izazovi sa kojima se svi suočavamo. Ovim putem pozivamo vas da nas kontaktirate na broj telefona Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede 064 81 88 794, kako bismo u najkraćem mogućem roku organizovali sastanak sa vama”, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje