Nemački električni automobili proizvodiće se u Severnoj Makedoniji

ego
ego

Foto: e.GO Mobile/Facebook

Vlada Severne Makedonije i nemački “Next e.GO Mobile” danas su Tetovu potpisali ugovor o državnoj pomoći investiciji tog nemačkog proizvođača električnih automobila.

Kako je saopšteno na potpisivanju tog ugovora, radi se investiciji koja predviđa kompletnu proizvodnju električnih „e.go“ automobila u Tehnološko-indstrijoj razvojnoj zoni (TIRZ) „Tetovo”, prenosi agencija Beta.

Ugovor, podršku investiji za proizvpodnju eletričnih automobila sa nemačkom firmom, je u ime Vlade Severne Makedonije potpisala Direkcija za tehnološko-industrijske razvojne zone, ali nisu objavljeni detalji tog dokumenta.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski je rekao da se „danas postavljaju temelji investicije, koja je samo u prvoj fazi „teška 130 miliona evra” i koja će otvoriti najmanje 890 novih dobro plaćenih radnih mesta”.

Električni automobil „e.go” koji će se proizvoditi u TIRZ u Tetovu je, kako je istakao, „koristan za urbane sredine i istovremeno održiv, inovativan, ekonomičan i bez štetnih emisija gasova”.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je ocenio da „ovim višemilionskim ulaganjem kompanije ‘e.go’ u TIRZ Tetovo, gde će se prvi put proizvoditi električna vozila u Severnoj Makedoniji, počinje nova era u oblasti stranih investicija, ali i za građane u korišćenju električnih automobila”.

Vlada Severne Makedonije je pre dva dana donela odluku da podrži, kako je tada saopšteno, multimilionski investiciju “Next e.GO Mobile SE” iz Ahena u Nemačkoj, koja će otvoriti 3.000 do 4.000 novih radnih mesta u TIRZ „Tetovo”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300