Fabrika vode u Zrenjaninu prodata firmi iz Emirata

Kupatilo
voda_slavina_kupatilo

Zrenjaninska fabrika vode prodata je za 417 miliona dinara, potvrdio je za vojvođanski portal Voice sudski izvršitelj Dragan Nikolić. Kupac je beogradsko preduzeće “Pannonian water DOO”, u vlasništvu firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka) – rekao je Nikolić za Voice.

Nekoliko radnika je tužilo fabriku tražeći zaostale plate.

– Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine Fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje – objasnio je Nikolić.

Ko je kupac

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma “Pannonian water DOO” je osnovana 3. novembra 2021. godine za 100 dinara.

Vlasnik je preduzeće “Emserb Water FZE” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija ima četiri zakonska zastupnika (direktora), među kojima je jedini bez ograničenja Rami Gandur, državljanin Velike Britanije. Ostali su Sačin Kodolikar, državljanin Indije, Valid Madvar, državljanin Kanade i srpski državljanin Branislav Zec.

Isto vlasništvo i rukovodstvo je u još jednom ovdašnjem preduzeću – “Begej Water”. I sedište je na istoj beogradskoj adresi.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300