Do kraja marta isplata subvencija za poljoprivredu za 2022. godinu

traktor povrtarstvo
krastavac_traktor_povrtarstvo

Ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković izjavila je da će do kraja marta poljoprivrednicima biti isplaćena sva potraživanja na osnovu podsticaja iz 2022. godine, prenosi Beta.

Tanasković je za izdanje Večernjih novosti izjavila da su “ukupna potraživanja bila 15 milijardi dinara, a da je deo već isplaćen”.

Povodom prolećne setve, uoči koje država isplaćuje subvencije poljoprivrednicima, Tanasković je rekla da “repromaterijala ima, što nije bila situacija prošle godine”.

Ona je rekla i da se veliki broj poljoprivrednika odazvao pozivu da se registruje u sektoru eAgrar.

Subvencije za poljoprivredu i registar poljoprivrednih gazdinstava – Kako se registrovati na eAgrar? – SRDA

– Do sada su 132.000 poljoprivrednika uzela parametre za e-ID (elektronsku registraciju). Mislim da je to odličan podatak. Mi smo krenuli 16. januara sa izdavanjem parametara za e-ID broj. Ideja je da poljoprivrednici svoja stanja ažuriraju – kazala je Tanasković.

Tanasković je rekla da ministarstvo insistira na ažuriranju podataka da bi, između ostalog, u registru Uprave za veterinu mogao da se proveri pravi broj životinja koje neko ima na farmi.

Prema njenim rečima podaci iz tog registra biće korišćeni kod dodela subvencija.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300