Brzo, zdravo i efikasno: Paketi do vas stižu uz RUSH i električne bicikle

dostava paketa_rush delivery
dostava paketa_rush delivery

Foto: rush-delivery.rs

U avgustu 2021. godine na ulicama Beograda pojavila kurirska služba koja za dostavu koristi isključivo električne bicikle.

Kako Dragan Ristić, osnivač i izvršni direktor kurirske službe RUSH, kaže za portal SRDA, električne bicikle ova služba koristi iz razloga što su se pokazali kao najefikasnije i najbolje sredstvo za dostavu.

– Ceo tim je sastavljen od bivših dostavljača koji su u svom poslu bili najbolji i beležili najbolje statistike, uključujući i mene. Videli smo da ima dosta boljih rešenja u sektoru dostave u Beogradu i odlučili smo da rešimo suštinske probleme uz pomoć najefikasnijih metoda po čoveka i prirodu – navodi Ristić.

Ristić otkriva da radni dan kurirske službe zna da bude dosta napet, ali takođe i veoma zanimljiv.

Paketi se od klijenata preuzimaju uglavnom prepodne, zatim dolaze u magacin na klasiranje nakon čega se dostavljaju po celom gradu. Dostava se vrši istog dana, ili narednog, u zavisnosti od dogovora sa klijentima. Što se tiče usluge danas za sutra, rok isporuke je 24 sata od momenta naručivanja.

Jedinstven koncept u Srbiji

rush delivery_3

Foto: rush-delivery.rs

– Ovaj koncept još uvek niko ne primenjuje kod nas kada su u pitanju paketi, dok na zapadu u svim metropolama postoji više kurirskih službi našeg tipa. Naša prednost je što dolazimo iz sektora dostave hrane gde je upotreba bicikli najveća. Kroz taj filter imamo najiskusnije i najbolje dostavljače koji mogu da se pronađu, a taj faktor je ključan za obavaljanje ovog posla profesionalno.

Ni velike, gotovo svakodnevne gužve u Beogradu nisu problem za ovu profesionalnu i snalažljivu ekipu, te ne morate da brinete da li će paket kod vas stići na vreme.

– Mislim da je sada u Beogradu svima koji poručuju hranu sa platforma jasno da ona stiže u roku od pola sata, a mi znamo da i paket može ukoliko se primene slične strategije. Električni bicikl može da koristi trotoar, da se provlači kroz velike gužve…

Električni bicikli dobri za prirodu i ljude

Ristić kao dodatne prednosti ovog vida transporta navodi to da električni bicikli ne zagađuju prirodu, nisu bučni, veoma su brzi i efikasni, ali i dobri po zdravlje dostavljača.

– Električni motor i automobili moraju da se kreću kroz saobraćaj, kao i druga vozila, ali njihova prednost je što smanjuju troškove, ne zagađuju okolinu i veoma su prijatni za vožnju.

Želja RUSH-a je da u posao uključe i električne skutere i električne automobile, a Ristić objašnjava i zašto:

– To bi za nas bio “game changer” iz razloga što bismo tada mogli da prihvatimo i veće klijente za saradnju i proširimo zonu dostave. Mi smo startap u koji niko nije uložio i sve sami finansiramo.

rush delivery_2

Foto: rush-delivery.rs

Ključni saradnici ove kurirske službe su: Wolt platforma za dostavu hrane i Ananas platforma za dostavu razne robe. Takođe sarađuju sa klijentima iz različitih sektora kojima je potrebna dostava.

RUSH kao kuriska služba pretezno dostavlja pakete, robu, dokumentaciju koja ne prelazi dimenzije 45x45x45 iz razloga što su to dimenzije torbe koju dostavljači na biciklama nose na leđima.

Isporuka se vrši sedam dana u nedelji od 8:00 do 21:30.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300