Akvastop – nove mogućnosti pakovanja vodootpornim i reciklabilnim papirom

Aquapaper
Akvastop – nove mogućnosti pakovanja vodootpornim i reciklabilnim papirom

Foto: Smurfit Kappa

Kompanija “Smurfit Kappa” objavila je da je razvila inovativni i održivi vodootporni papir.

Naime, AquaStop deo je TechniPapera, novog portfolija kompanije koja je član indeksa FTS 100, a sastoji se od game papirnih proizvoda velikih mogućnosti osmišljenih tako da posluže čak i najkompleksnijim lancima snabdevanja, navode iz irskog “Smurfit Kappa”.

Akvastop papir je vodootporan zahvaljujući specijalnom sloju dodatom tokom proizvodnog procesa.

Za razliku od mnogih drugih sličnih slojeva, kod ovoga se ne pravi komporomis sa reciklabilnošću proizvoda i može se reciklirati na isti način kao i standardna papirnata pakovanja.

To je poslednja inovacije u paleti proizvoda kompanije pod nazivom “Bolje pakovanje za planetu”, koji nudi održive alternative korišćenju plastike za jednokratnu upotrebu.

Dizajniran je tako da izdrži izlaganje vodi bez oštećenja, pogodan je za pakovanje proizvoda pri internetskoj prodaji, kao i za pakovanje cveća, detergenata i povrća gde je neophodna privremena zaštita od vlage, navodi se u saopštenju.

Takođe je posebno pogodan za korišćenje u vlažnim uslovima jer pakovanje ostaje netaknuto štiteći sadržaj, što ga čini izvrsnim rešenjem za transport i skladištenje ohlađenih proizvoda kod kojih postoji kondenzacija.

– Veoma smo uzbuđeni zbog “akvastopa” i verujemo da je to zaista revolucionaran papir. Očekujemo da će zainteresovati mnoge naše mušterije, naročito one koji transportuju robu u zahtevnijim okruženjima, jer će biti spokojni znajući da će njihovi proizvodi ostati u savršenom stanju čak i u slučaju izlaganja vodi – rekao je Lars Henrikson (Lars Henriksson), potpredsednik sektora razvoja u “Smurfit Kappa” govoreći o novom proizvodu.

– Naš razvojni tim, zajedno sa našim kolegama iz Španije, stvorio je nešto veoma specijalno, što ima superiornu funkcionalnost, dok istoivremeno ostaje 100% reciklabilno – dodao je on.

– Stalno razvijamo inovativna i održiva rešenja za pakovanje koja nam pomažu da zadovoljimo rastuće potrebe potrošača, bez obzira koliko je taj zadatak izazovan ili neuobičajen – istakao je izvršni direktor Smurfit Kappa Evropa Saverio Majer (Saverio Mayer).

– Akvastop je “must have” proizvod za korisnike sa kompleksnim zahtevima u lancu snabdevanja – naglasio je Majer.

Kompanija “Smurfit Kappa” je osnovana 1934. u Irskoj za proizvodnju kutija i kutija za pakovanje. Danas kompanija posluje u 36 zemalja i ima više od 48.000 zapooslenih, sa centralom u Dablinu, i regionalnim sedištima u Amsterdamu i Majamiju.

Posluje i na našem tržištu. Kompanija je 2019. godine kupila dve beogradske firme – Fabriku hartije Beograd i Avala Adu.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama