Akcija prikupljanja sijalica i baterija za reciklažu 10. avgusta u Kragujevcu

Reciklaza baterija i sijalica
Reciklaza baterija i sijalica

U sredu, 10. avgusta, u periodu od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave Kragujevca, u okviru projekta “Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice”, građani će moći da iskorišćene baterije i sijalice bezbedno uklone iz svog domaćinstva.

Predajom tog opasnog otpada na promotivnom štandu ispred Gradske uprave, Kragujevčani će dobiti simbolične nagrade uz kreativne i edukativne sadržaje.

Cilj akcije je širenje svesti o značaju reciklaže baterija i sijalica i njihovog negativnog dejstva, ukoliko se odlažu zajedno sa komunalnim otpadom i završe na deponijama.

U okviru projekta „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica”, tokom prošle godine u Kragujevcu su postavljene posude za bezbedno odlaganje ove vrste otpada na sedam lokacija.

Sve lokacije za odlaganje baterija i sijalica u Kragujevcu možete pogledati na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije.

Projekat sprovode NALED i Nemačka razvojna saradnja – GIZ, u partnerstvu sa kompanijama “Božić i sinovi”, “E-reciklaža” i Udruženjem reciklera Srbije, a grad Kragujevac je prva pilot lokalna samouprava koja se priključila projektu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje