Akcija prikupljanja sijalica i baterija za reciklažu 10. avgusta u Kragujevcu

Reciklaza baterija i sijalica
Reciklaza baterija i sijalica

U sredu, 10. avgusta, u periodu od 11 do 13 sati na platou ispred zgrade Gradske uprave Kragujevca, u okviru projekta “Povećanje stope reciklaže za baterije i sijalice”, građani će moći da iskorišćene baterije i sijalice bezbedno uklone iz svog domaćinstva.

Predajom tog opasnog otpada na promotivnom štandu ispred Gradske uprave, Kragujevčani će dobiti simbolične nagrade uz kreativne i edukativne sadržaje.

Cilj akcije je širenje svesti o značaju reciklaže baterija i sijalica i njihovog negativnog dejstva, ukoliko se odlažu zajedno sa komunalnim otpadom i završe na deponijama.

U okviru projekta „Povećanje stope reciklaže baterija i sijalica”, tokom prošle godine u Kragujevcu su postavljene posude za bezbedno odlaganje ove vrste otpada na sedam lokacija.

Sve lokacije za odlaganje baterija i sijalica u Kragujevcu možete pogledati na Gde reciklirati – Reciklažna mapa Srbije.

Projekat sprovode NALED i Nemačka razvojna saradnja – GIZ, u partnerstvu sa kompanijama “Božić i sinovi”, “E-reciklaža” i Udruženjem reciklera Srbije, a grad Kragujevac je prva pilot lokalna samouprava koja se priključila projektu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300