Uređenje kanalske mreže na području Zrenjanina

Reka Begej
reka_begej_3

Na području Zrenjanina u toku je uređenje kanalske mreže u 12 katastarskih opština a radove finansiraju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Javno preduzeće “Vode Vojvodine” i grad Zrenjanin.

Izdvojeno je 34 miliona dinara a od te sume Zrenjanin učestvuje sa 20 miliona dinara. Planirano je uređenje 67 kilometara kanalske mreže za potrebe odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Prethodnih dana rašćišćavana je kanalska mreža kod Jankovog Mosta.

– Kanalski sistem, “Međurečje”, specifičan je po tome što se nalazi između dva Begeja, plovnog i starog, a služi za prikupljanje suvišnih voda sa poljoprivrednog zemljišta. Uz radove koje ćemo izvršiti, biće spreman za sezonu odvodnjavanja koja predstoji, a to je neki period od zime do proleća. Paralelno sa ovim radovima, izvodimo radove i na sistemima u drugim katastarskim opštinama, a predstoje nam još radovi na teritoriji Melenaca, Belog Blata, Mužlje i Lazareva. Možemo reći da je kanalska mreža zaista u mnogo boljem stanju nego što je bila pre deset i više godina – kaže Miloš Radosavljević, v.d. direktora JP “Vode Vovodine”.

Radovi se izvode u katastarskim opštinama Knićanin, Mužlja, Čenta, Ečka, Banatski Despotovac, Taraš, Melenci, Jankov Most, Perlez, Klek, Belo Blato i Lazarevo. Izvođač radova je Vodoprivredno privredno društvo “Srednji Banat”, u čijoj nadležnosti je 3.124 kilometara kanalske mreže, 35 crpnih stanica, 309 kilometara odbrambenih nasipa, ali i 2.200 propusta i mostova.

Izvor: Danas

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300