Potpisan ugovor za obnovu postrojenja za preradu otpadnih voda u Bečeju

Bečej otpadne vode
Bečej otpadne vode

Foto: ekologija.gov.rs

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je u Bečeju ugovor na osnovu kojeg će biti prošireno i modernizovano 30 godina staro postrojenje za preradu otpadnih voda, čime će se značajno podizati kvalitet životne sredine, a time i kvalitet života građana u toj opštini, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je istakla da se ugovorom koji je danas potpisala u Bečeju, kreće u realizaciju kapitalnih projekata izgradnje i modernizacije prostrojenja za preradu otpadnih voda širom Srbije. Ovo je, kako kaže, prvi od mnogih ugovora koje će u narednom periodu potpisivati, kako bi se po realizaciji projekata pravilno upravljalo otpadnim vodama.

– Projektu u Bečeju smo izuzetno posvećeni i u protekle dve godine smo vredno radili na reviziji dokumentacije, kako bi postrojenje po završetku radova, moglo da radi u punom kapacitetu. Predviđeno je da ovo postrojenje pokrije potrebe od 29.000 ekvivalent stanovnika, odnosno za oko 20.000 stanovnika, dok je još 9.000 planirano za industriju koja će se priključiti – rekla je ministarka koja je pre potpisivanja ugovora, zajedno sa predsednikom opštine Vukom Radojevićem obišla staro postrojenje.

– Ono što je važno, jeste da će otpadna voda, nakon tretmana u postrojenju i pre ispuštanja u kanal Dunav-Tisa-Dunav, biti tehnički ispravna – istakla je Vujović.

Vujović je najavila početak radova na postrojenjima za preradu otpadnih voda širom Srbije.

– Uskoro krećemo i u izgradnju ili modernizaciju postrojenja u Apatinu, Pećincima, Bačkoj Palanci, Sečnju. Ovi kapitalni projekti su od velikog značaja za životnu sredinu – rekla je Vujović.

Dodala je da u Bečeju u maju kreće izgradnja više od 60 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže koja će gravitirati ka postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda.

– Zato molim građane da iskoriste priliku i da se priključe, kako bi zajedno podigli standard životne sredine i kvalitet života – rekla je Vujović.

Govoreći o Bečeju, Vujović je navela da je Ministarstvo koje vodi, već realizovalo niz zelenih projekata koji su važni za građane ove opštine. Prema njenim rečima, u prethodnom periodu su realizovani projekti pošumljavanja, čišćenje kanala, a takođe je zatvorena i sanirana nesanitarna deponija u naselju Mileševo. Ministarka je istakla da će u narednom periodu održati sastanak sa opštinskim rukovodstvom vezano za dalji rad na unapređenju stanja životne sredine u Bečeju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300