Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže u 16 naselja u Leskovcu

Saht za kanalizaciju
kanalizacija_sahta

Ministarka zaštite životne sredine Irene Vujović i ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Joust Reintjes prisustvovali su u Palati Srbija potpisivanju važnog ugovora za građane Leskovca i okoline, na osnovu kojeg će početi radovi na izgradnji 78 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u okolnim selima, saopštilo je Ministarstvo.

– Danas je važan dan za građane Leskovca jer su se, nakon posvećenog i istrajnog rada tima koji vodim i predstavnika lokalne samouprave, stekli uslovi da gradonačelnik Cvetanović potpiše ugovor sa izvođačima radova za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže. Kanalizacionu mrežu ćemo graditi u 16 naselja, gde živi 20.000 ljudi, a procene su da ćemo po realizaciji ovog projekta imati još oko 3.200 novih priključaka. Ovo je najvažniji zeleni projekat koji realizujemo u Leskovcu, jer rešavanjem problema nedostajuće kanalizacije, značajno podižemo kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Ministarka je navela da će se radovi izvoditi u sklopu projekta ORIO, za koji je vlada Kraljevine Holandije donirala 7,67 miliona EUR, dok je Republika Srbija obezbedila 10 miliona EUR.

– Želim da zahvalim vladi Kraljevine Holandije na podršci u realizaciji ovog, za građane izuzetno značajnog projekta. Ministarstvo na čijem sam čelu obezbedilo je u prethodnom periodu i sredstva za izgradnju novog gradskog kolektora, kao i za osposobljavanje linija vode i mulja u centralnom postrojenju za preradu otpadnih voda. Ti projekti su realizovani, a kada rešimo i nedostajuću kanalizaciju, postrojenje za preradu otpadnih voda moći će da radi u punom kapacitetu, a to je 86.000 ekvivalent stanovnika – rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, gradiće se nedostajuća kanalizacija širom Srbije. Radovi su već počeli u gradovima i opštinama koje su imale najspremnije projekte.

U ovom momentu, kroz projekte Ministarstva, u toku je izgradnja oko 150 kilometara nedostajuće kanalizacije u Pećincima, Nišu, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Raškoj.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300