Podela plavih kanti za separaciju otpada u Sremskoj Mitrovici

plave kante odvajamo
plave kante odvajamo

U mesnim zajednicama u Sremskoj Mitrovici u toku je podela plavih kanti za primarnu separaciju otpada individualnim domaćinstvima. Akcija se sprovodi u sklopu projekta “O-dva-ja-mo“.

U plave kante građani će odvajati plastiku, metal i papir i karton odnosno PET boce, limenke i papirnu i kartonsku ambalažu.

U Mesnoj zajednici “22. avgust” u naselju severno od Planinske dve trećine od predviđenog broja od oko 600 kanti već su preuzete. Građani, kako kažu, shvataju značaj primarne separacije otpada.

Dodatna plava kanta po domaćinstvu smanjiće količinu otpada u standardnim zelenim kantama, a pre preuzimanja popunjava se formular, odnosno, ugovor za predaju opreme. Plave kante mogu biti preuzete svaki dan u prostorijama mesne zajednice u Kuveždinskoj ulici.

Veliki projekat podrške Srbiji za odvajanje kućnog otpada u 17 opština u Srbiji pod nazivom “O-dva-ja-mo” započet je nedavno u Sremskoj Mitrovici. Implementaciju projekta primarne separacije otpada sprovodi JKP “Komunalije” i Grad Sremska Mitrovica uz podršku Vlade Kraljevine Švedske.

Sledeća faza projekta je prikupljanje otpada, koje neće započeti dok sve kante ne budu podeljene, te je od strane nadležnih upućen apel svim građanima koji nisu preuzeli kantu da to učine u što kraćem roku. JKP “Komunalije” će blagovremeno obaveštiti građane kojim danima mogu uz standardnu zelenu kantu, izneti i novu plavu kantu.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300