Pametno recikliraj u Zrenjaninu – Majske nagrade za najvrednije reciklere dodeliće kompanija „Tetra Pak“

pametno recikliraj_tertrapak
pametno recikliraj_tertrapak

Reciklaža u Zrenjaninu se uveliko zahuktala. Građani već nekoliko meseci mogu da učestvuju u reciklaži odlaganjem ambalažnog otpada u automate koji su postavljeni na 12 lokacija u okviru projekta “Pametno recikliraj”.

Reč je o prvom pametnom sistemu za reciklažu u Srbiji, a uređaji za odlaganje ambalaže postavljeni su u reciklažnim kioscima, u marketima “Idea” i “Roda”, i na Tehničkom fakultetu.

U maju za najrevnosnije reciklere kompanija “Tetra Pak” obezbeđuje nagrade.

pametno_recikliraj_tetra pak

Reciklažom višeslojne kartonske ambalaže mogu nastati mnogi korisni proizvodi i zato je važno da svako upotrebljeno pakovanje bude ispravno odloženo i reciklirano.

Nagrade koje je najvrednijim reciklerima namenila kompanija “Tetra Pak”:

1. mesto – Vaučer za kupovinu u “Tehnomedia” prodavnicama, u vrednosti od 18.000 dinara
2. mesto – Vaučer za kupovinu u “Sport Vision” prodavnicama, u vrednosti od 12.000 dinara
3. mesto – Vaučer za kupovinu u knjižarama “Delfi”, u vrednosti od 6.000 dinara.

U automate se može odlagati višeslojna kartonska ambalaža, kao i limenke, PET boce i staklena ambalaža. Uređaji primaju ambalažu proizvoda kompanija “Coca Cola HBC”, “Knjaz Miloš”, “Carlsberg”, “Imlek”, “Rauch”, “Nectar” i “Red Bull”, koji su kupljeni u “Idea” i “Roda” prodavnicama i označeni su nalepnicom “Recikliraj”.

pametno recikliraj_automati

Građani koji žele da ostvare popuste i poklone, treba da aktiviraju nalog na Solagro web aplikaciji. Svakim odlaganjem ambalaže, osim mogućnosti da osvoje nagrade koje svakog meseca dodeljuju kompanije koje učestvuju u ovom projektu, građani sakupljaju i bodove kojim ostvaruju popust za kupovinu u “Idea” i “Roda” prodajnim objektima.

***
Kako funkcioniše reciklaža višeslojne kartonske ambalaže pogledajte u tekstu Reciklaža Tetra Pak ambalaže – Od upotrebljene višeslojne kartonske ambalaže dobijaju se maramice, ubrusi, kutije, gajbice – SRDA

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300