Nedimović: Za projekat vodosnabdevanja leskovačkih sela 18 miliona dinara

Kupatilo
voda_slavina_kupatilo

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je u Leskovcu da je državno preduzeće “Srbijavode” odobrilo projekat vodosnabdevanja u vrednosti 18 miliona dinara za sela Turekovac i Svirce, odnosno most koji Turekovac povezuje sa Leskovcem.

– Čujem da postoji veliko interesovanje otkud ministar poljoprivrede tri puta za šest meseci u Leskovcu, odnosno u Svircu. Odobrili smo pre nekoliko dana projekat vodosnabdevanja za sela Svirce i Turekovac i to će država da sufinansira sa gradom Leskovcem u iznosu od 18 miliona dinara – kazao je Nedimović za agenciju Beta.

Drugi razlog njegovog dolaska je, kako je rekao, izgradnja prelaza u selu Turekovac, koji je problem za putnu komunikaciju i poljoprivredne proizvođače, naročito, kad dođe vreme transporta paradajza i ostalih povrtarskih kultura.

– Došao sam sa gotovim rešenjem, a to podrazumeva izgradnju distributivnog centra za povrće koji će njima biti dat na upravljanje – rekao je Nedimović.

Prema njegovim rečima objekat će biti u vlasništvu države i ustupljen poljoprivrednim proizvođačima na određeni period, gde će oni moći da obavljaju svoje aktivnosti i na taj način će imati siguran plasman u toku naredne godine.

– Razgovaraću danas i sa gradonačelnikom da napravimo trojni sporazum između tri lokalne samouprave – Vlasotince, Lebane i Leskovac, kako bismo imali neku vrstu međuopštinske saradnje – rekao je Nedimović.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istakao je da će se taj objekat nalaziti u Zelenoj zoni, gde će biti napravljena hladnjača za skladištenje viška povrća koji će tu “čekati” odgovarajuću cenu.

Nedimović i Cvetanović obišli su i most na Jelašnici koji se urušio januara ove godine prilikom poplave u leskovačkom kraju.

– Mislim da to možemo da rešimo preko “Srbijavoda”, to je ipak velika investicija, 24 miliona dinara, ali još nismo završili sve razgovore – kazao je gradonačelnik Leskovca.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300