Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo dalje radove u rudniku “Čukaru Peki”

sastanak zijin Ministarstvo rudarstva i energetike
zi djin sastanak 280722 (4)

Foto: mre.gov.rs

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kompanija “Zijin Mining” (Ziđin Majning) i “Zijin Copper” (Ziđin Kuper) o rudarskim aktivnostima i projektima koje realizuju ove kompanije, saopšteno je iz Ministarstva.

Mihajlović je rekla da je Ministarstvo uvek spremno da pomogne da realizacija svih projekata, uključujući i projekte u rudarstvu, bude što efikasnija, ali da za sve rudarske aktivnosti moraju biti ispunjeni svi zakonski preduslovi, kao i svi propisi i zahtevi koji se tiču zaštite životne sredine.

Kompaniji “Zijin Mining” danas je uručeno odobrenje za izvođenje rudarskih radova na istraživanju donje zone nalazišta bakra i zlata “Čukaru Peki”, koje će omogućiti dalji razvoj ovog rudnika, koji je počeo s radom prošle godine.

Takođe je razgovarano i o projektu fotonaponskog solarnog parka koji planira kompanija “Zijin Mining”, za koji je Ministarstvo spremno da pruži svaku vrstu podrške u cilju efikasnije realizacije ovog projekta.

Pored toga, bilo je između ostalog reči i o razvoju elektroenergetske infrastrukture, koja je važna za stabilno snabdevanje rudnika “Čukaru Peki” električnom energijom, pitanjima u vezi s eksproprijacijom, bezbednosti rudara, zaštiti životne sredine i drugim temama u vezi sa rudarskim aktivnostima kineskih kompanija.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Grada Bora, Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, kao i predstavnici ambasade NR Kine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300