Mihajlović: Eksploatacija zlata cijanidom na Homolju ne dolazi u obzir

suma_planina_magla
suma_planina_magla

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da eksploatacija zlata u Homolju tehnologijom luženja cijanidom ne dolazi u obzir jer je to štetno za životnu sredinu.

Mihajlović je, povodom protesta u selu Laznica kod Žagubice zbog najavljene gradnje rudnika zlata na Homolju, navela da “niko neće uraditi nešto protiv svoje zemlje i da se može razgovarati samo o tehnologijama koje su u skladu sa evropskim i svetskim standardima”.

Ona je poručila da “akteri na javnoj sceni moraju više da slušaju jedni druge i da razgovaraju o ovakvim temama, a ne da budu na suprotstavljenim stranama zato što politički različito misle”, ocenivši da se “ekološke teme koriste kao politički programi u predizbornoj kampanji”.

Potpredsednica Vlade je upozorila na to da istovremeno na sve strane ima divljih deponija i da se svakodnevno vrlo nemarno odnosimo prema životnoj sredini, prenosi Vlada Srbije.

– Svi mi moramo polako da menjamo svest i da shvatimo da je sve to deo naše zemlje, ali isto tako da znamo da zakoni naše zemlje moraju da poštuju sve evropske i svetske standarde – navela je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300