Mihajlović: Eksploatacija zlata cijanidom na Homolju ne dolazi u obzir

Mihajlović: Eksploatacija zlata cijanidom na Homolju ne dolazi u obzir

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da eksploatacija zlata u Homolju tehnologijom luženja cijanidom ne dolazi u obzir jer je to štetno za životnu sredinu.

Mihajlović je, povodom protesta u selu Laznica kod Žagubice zbog najavljene gradnje rudnika zlata na Homolju, navela da “niko neće uraditi nešto protiv svoje zemlje i da se može razgovarati samo o tehnologijama koje su u skladu sa evropskim i svetskim standardima”.

Ona je poručila da “akteri na javnoj sceni moraju više da slušaju jedni druge i da razgovaraju o ovakvim temama, a ne da budu na suprotstavljenim stranama zato što politički različito misle”, ocenivši da se “ekološke teme koriste kao politički programi u predizbornoj kampanji”.

Potpredsednica Vlade je upozorila na to da istovremeno na sve strane ima divljih deponija i da se svakodnevno vrlo nemarno odnosimo prema životnoj sredini, prenosi Vlada Srbije.

– Svi mi moramo polako da menjamo svest i da shvatimo da je sve to deo naše zemlje, ali isto tako da znamo da zakoni naše zemlje moraju da poštuju sve evropske i svetske standarde – navela je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama