Klimatske promene nisu pretnja za budućnost, ljudi već prinuđeni da migriraju

kisa
kisa

Foto: pixabay/jplenio

Klimatske promene nisu pretnja za daleku budućnost, jer već utiču na dnevne vremenske uslove i prisiljavaju ljude da migriraju, saopštila je Svetska meteorološka organizacija (SMO).

Omar Badur, šef Odeljena za praćenje klime SMO-a, rekao je za agenciju Anadolija da je ulaganje u obnovljive izvore energije od ogromnog značaja.

– Klimatske promene su direktno ili indirektno povezane s razvojnim izazovima s kojima se mnoge države danas suočavaju. Ulaganje u obnovljive izvore energije treba uključiti na različite nivoe upravljanja – kazao je Badur.

Dodao je da se istraživanja nedovoljno finansiraju.

– Istraživanje i razvoj se nedovoljno finansiraju, posebno u državama u razvoju, i to se mora promeniti jer je to jedini način da se finansiraju praktična i održiva rešenja za prilagođavanje klimatskim promenama – kazao je.

Napominjući da su ekstremne vrućine i padavine poslednjih meseci u velikoj meri zahvatile severnu hemisferu, dodao je da svet svedočio i obilnim padavinama i poplavama.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300