Akcija sakupljanje staklene ambalaže 23. juna u Novom Sadu

Reciklaža stakla
projekat_zvona_za_staklo_kontejneri

Promocija i akcija sakupljanja staklene ambalaže biće organizovana 23. juna  od 10 do 13 časova na platou Štranda u Novom Sadu.

Grad Novi Sad ovu akciju organizuje zajedno sa operaterom ambalažnog otapda – kompanijom “Sekopak“, saopštila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Za građane koji donesu najmanje šest staklenih flaša ili tegli, “Sekopak” i Gradska uprava za zaštitu životne sredine, obezbediće prigodne nagrade.

Za najmlađe iz PU „Radosno detinjstvo“ će biti organizovane interaktivne radionice sa idejom da nauče pravilno da razvrstavaju otpad, ali i da na kreativan način, kroz crtanje i bojenje, predstave kontejnere „zvona“ koja su postavljena u njihovom gradu.

Grad Novi Sad je u decembru 2021. godine potpisao Memorandum o razumevanju sa Nemačkom međunarodnom saradnjom (GIZ) GmbH, NALED i “Sekopak” Beograd u cilju realizacije projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“. U Novom Sadu su, zahvaljujući ovom projektu, postavljeni reciklažni kontejneri za staklo.

U zvona za reciklažu

Može da se odlažu: tegle i staklene flaše (od vode, sokova, alkoholnih pića i sl.)

Ne mogu da se odlažu: čaše, staklo od prozora i šoferšajbni, ogledalo i sijalice.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300