Za pošumljavanje u Vojvodini dodeljeno 43 miliona dinara

Šetnja šumom
suma_staza_21

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je šest ugovora o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 43 miliona dinara za pošumljavanje na teritoriji AP Vojvodine, saopštio je Pokrajisnki sekretarijat.

– Ove godine je za pošumljavanje opredeljeno 50 miliona dinara, od čega je na konkursu iskorišćeno 43 miliona. Pozivamo lokalne samouprave da naredne godine koriste sredstva koja Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvaja za pošumljavnje, jer je važno da zajednički radimo na tome da se površine pod šumama u Vojvodini povećaju – kazao je Božić.

Inače, ove godine su iznosi za pošumljavanje po hektaru u proseku 30 odsto viši nego ranije. Tako je za pošumljavanje tvrdim lišćarima predviđeno 200.000 dinara po hektaru, za pošumljavanje mekim lišćarima 160.000 dinara, a za pošumljavanje bagremom 130.000 dinara po hektaru.

Ugovori su uručeni Javnom preduzeću “Vojvodinašume”, koje je dobilo najviše sredstva na ovogodišnjem konkursu, zatim Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, Javnom preduzeću za komunalnu infrastrukturu i usluge “Kikinda”, JKP “Graditelj” u Srbobranu, JKP “Komunalac” u Titelu i komunalnom preduzeću “Luka Bačka Palanka”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300