“Vlasina-još čistija ljubav” – nova inicijativa “Coca-Cola” sistema usmerena na ambalažni otpad

Vlasina kontejner
Vlasina kontejner

Foto: Miloš Dinić

U sklopu snažne podrške lokalnoj ekonomiji u vlasinskom kraju, koja samo u poslednje tri godine premašuje pola miliona EUR, kompanija “Coca-Cola HBC” Srbija pokrenula je novu inicijativu “Vlasina – još čistija ljubav”, saopšteno je iz te kompanije.

Inicijativa je deo krovnog projekta “Vlasina – čista ljubav” i biće usmerena na upravljanje ambalažnim otpadom i promociju reciklaže na Vlasini.

Na predstavljanju je održana radionica za lokalne ugostitelje, koje kompanija podržava od 2021. godine. Radionica je okupila i vodeće stručnjake iz oblasti održivog turizma i upravljanja otpadom, pružajući učesnicima mogućnost da se bliže upoznaju sa ključnim konceptima i praksama u očuvanju netaknute prirode Vlasine.

Lokalni ugostitelji koji su učestvovali na radionici izrazili su veliku zahvalnost “Coca-Cola” sistemu što je prepoznao potencijal ovog kraja, u koji godinama ulaže.

– Velika je čast i zadovoljstvo kada jednu ovakvu radionicu organizuje profesionalna kompanija, i što od predavača možemo da čujemo svrsishodne smernice za budući razvoj turizma na Vlasini. Svi mi koji živimo na Vlasini i bavimo se ugostiteljstvom dobili smo mogućnost da učestvujemo u zajedničkom donošenju odluka i budemo informisani o investicijama i projektima od kojih imamo direktnu ili indirektnu korist, sada ili u budućnosti –  istakla je Lidija Arsić, ugostiteljka iz apartmana “Vlasinski vrtovi”.

Inicijativu “Vlasina – još čistija ljubav” sprovodi kompanija “Coca-Cola HBC” Srbija, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Surdulica i kompanijom “Sekopak“. Na potezu pored Vlasinskog jezera i u ugostiteljskim objektima postavljeni su kontejneri za selektivno odlaganje ambalažnog otpada, koji će potom biti poslat na reciklažu, čime su stvoreni preduslovi da zaštićeno područje Vlasine ostane čisto.

– “Vlasina – još čistija ljubav” je zajedno sa krovnim projektom naša trajna investicija u ovaj kraj, jer je deljenje znanja najdugovečnija investicija. Ponosni smo na naš biznis ovde, na više od 100 zaposlenih, na modernu punionicu u koju smo uložili preko 15 miliona EUR, čineći je pravim ambasadorom vlasinskog kraja. Ipak, naše najvažnije nasleđe stvaramo kroz osnaživanje zajednice. Naš doprinos lokalnoj ekonomiji kroz različite naknade, ali i investicije u izgradnju lokalne putne infrastrukture, donacije i druge projekte, samo u poslednje tri godine premašuje pola miliona EUR. Želimo da, uz čvrsta partnerstva, nastavimo da razvijamo i osnažujemo vlasinski kraj“, poručio je Đoko Stojčevski, direktor punionice Rosa vode “Vlasinka”, koja je deo Coca-Cola sistema.

U narednom periodu Vlasina će posetiocima ponuditi i nove i osvežene planinarske staze, u ukupnoj dužini od 47 kilometara, kao zajedničku investiciju Coca-Cola sistema i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u sklopu “Vlasina – čista ljubav” projekta.

Izvor: Promo

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300