Udruženje: Zavod pokrenuo inicijativu da se bara Reva definiše kao javna zelena površina

Patke plivaju na jezeru
patka_jezero_voda_8

Udruženje “Bela čaplja” saopštilo je danas da im je od Zavoda za zaštitu prirode stiglo obaveštenje da su započeta terenska istraživanja i valorizacija prirodnih vrednosti bare Reva i njene neposredne okoline, kao i da je Zavod pokrenuo inicijativu da se taj predeo za početak definiše kao javna zelena površina grada Beograda.

Zavod je, kako navode u saopštenju, naveo da je predvideo da dalja istraživanja bare Reve, plavne zone Dunava i okruženja budu uključena u Plan rada Zavoda za 2022. godinu sa ciljem utvrđivanja vrednosti područja i izrade stručne osnove – Studije zaštite.

U obaveštenju Zavoda navodi se da su uputili inicijativu sekretarijatima za urbanizam i građevinske poslove i za zaštitu životne sredine grada, Urbanističkom zavodu Beograda i službi glavnog urbaniste grada da se područje bare Reve, njena neposredna okolina i deo plavnog područja Dunava najpre identifikuju i definišu kao javna zelena površina, ističe udruženje “Bela čaplja”, koje podseća da je sa još dva udruženja u junu ove godine pokrenulo inicijativu za zaštitu te oblasti i predalo peticiju sa potpisima podrške građana.

– Udruženja leve obale Dunava, kao i građani potpisnici peticije, uzdaju se u ove institucije i očekuju pozitivne rezultate kao jedini logičan i pravičan razvoj situacije – ističu u udruženju “Bela čaplja” i poručuju da “do daljeg ostaju na terenu”, dok institucije pozivaju na saradnju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300