Reciklaža u Valjevu – “Sekopak” obezbedio kontejnere za papir, limenke, PET i staklenu ambalažu

zvona za staklo valjevo

Valjevo je dobilo nove reciklažne kontejnere za ambalažni otpad u koje se može odlagati papir i karton, PET boce, limenke kao i staklena ambalaža.

Reciklažne kontejnere je obezbedio operater ambalažnog otpada, beogradska kompanija „Sekopak“.

– Danas smo se u Valjevu družili sa najmlađima, edukovali ih o reciklaži i sakupljali ambalažni otpad od građana. U ovom gradu postavili smo 70 zvona za staklenu ambalažu, 50 kontejnera za odvajanje papira, kartona, plastike, limenki, kao 50 kanti za staklenu ambalažu – poručili su iz „Sekopaka“ i pozvali građane i građanke Valjeva da odvajaju ambalažni otpad u svojim domaćinstvima i koriste infrastrukturu koju su postavili.

reciklazni kontejneri Valjevo

Foto: Sekopak

U valjevskim kafićima, restoranima i salama za venčanje biće postavljeno 50 kanti od 120 litara sa crvenim poklopcem za odvajanje staklenog otpada. Ugostiteljski objekti – eko partneri u projektu biće označeni posebnim karticama, što će podrazumevati da su društveno odgovorni i da rade odvajanje ambalažnog otpada na mestu nastanaka.

– Potrebno je da sva domaćinstva u Valjevu imaju uslove da odlažu otpad za reciklažu do kraja 2025. godine kada bude otvorena Regionalna deponija u Kaleniću. Planiramo i da svi restorani, kafići, trgovine, sale za venčanja budu pokriveni kontejnerima različitih boja za odlaganje otpada. Kada počene da radi deponija Kalenić naša obaveza je da sav reciklabilni otpad ostane ovde u Valjevu i ne ide u Kalenić već da to bude prihod „Vidraka“ i Grada i da samim tim naši troškovi odvoženja smeća budu manji . Zato mi je izuzetno zadovoljstvo što sa partnerima iz Seko paka nastavljamo saradnju i očekujem još bolje rezultate – izjavio je Dragutin Kuzmanović, direktor JKP „Vidrak’’.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300