Projekat “eTaksi” pokrenut u Beču i Gracu

eTaksi Beč
eTaksi Beč

Foto: Kancelarija grada Beča u Beogradu

Puštanjem u rad prvih električnih taksi stajališta pokrenut je projekat “eTaksi” u Beču i Gracu koji će postaviti smernice za čitavu industriju, saopštila je Kancelarija grada Beča u Beogradu.

Ukupno osam taksi stajališta sa 56 električnih taksi vozila u Beču i dva stajališta sa deset vozila u Gracu će biti preuređeno u specijalizovanim radionicama tehnološke kompanije “Easelink” koja je razvila “Matrix Charging” tehnologiju.

Umesto povezivanja e-vozila na kabl za punjenje, ono je opremljeno konektorom na donjem delu karoserije, a pritiskom na dugme se povezuje sa pločom za punjenje na stajalištu. Punjenje se vrši automatski, nije potrebno napuštati vozilo ili odlaziti do stanice sa e-punjačima.

eTaksi

Foto: Kancelarija grada Beča u Beogradu

U Beču bi od 2025. godine samo vozila sa nultom emisijom štetnih gasova trebalo biti dozvoljena za taksi prevoz. Bečka energetska kompanija “Wien Energie” će izgraditi i upravljati infrastrukturom za punjenje taksi vozila u Beču i isporučivati 100% zelenu struju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300