Prekršajna prijava zbog ispuštanja otpadnih voda u Rašku

Voda reka
voda_23

Zbog nedavnog zagađivanja reke Raške Odeljenje za inspekcijske poslove dostavilo je Prekršajnom sudu prijavu protiv kompanije “Ukras” i njenog direktora, objavio je danas Radio “Sto plus”, prenosi Beta.

Prijava je napisana posle inspekcijskog nadzora pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak ispuštanja otpadne vode na obalu i u korito Raške posle pranja kamiona-mešalice za beton s logom te kompanije.

Podsetimo, snimak sa društvenih mreža na kojem se vidi kako kamion mešalica izbacuje otpad direktno u korito reke Raške kod Novog Pazara otkrio je višegodišnje zagađenje ove reke. Biološkinja Ana Karanović kaže da je zbog zagađenja reka Raška mrtva.

Po primerku prijave od 6. maja, komunalni inspektor je od Prekršajnog suda tražio da se “Ukras” i odgovorno lice “proglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

U Prekršajnom sudu je potvrđeno da je primljen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i da je prosleđen sudiji.

Komunalni inspektori lokalne samouprave Novog Pazara podneli su prošle godine pet, a ove godine sedam prekršajnih prijava protiv kompanija, odgovornih lica u njima i fizičkih lica zbog bacanja otpada i zagađivanja reka.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300