Predstavljanje Izveštaja Koalicije 27 “Napredak pod ključem” 26. oktobra

Smog Novi Beograd
smog_zagadjenje_vazduha

Predstavljanje osmog Izveštaja iz senke za Poglavlje 27 pod nazivom “Napredak pod ključem” biće održano 26. oktobra 2021. godine u 11 časova. Događaj će se odvijati uživo u Medija centru na Terazijama 3, a zainteresovani će predstavljanje moći da prate i putem onlajn prenosa na platformana Zoom i Facebook.

Izveštaj prati napredak reformi u oblasti zaštite životne, predviđenih pregovaračkim Poglavljem 27 u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji. U okviru izveštaja, praćen je napredak u sektorima horizontalnog zakonodavstva, kvaliteta vazduha, kvaliteta vode, upravljanja otpadom, upravljanja hemikalijama, zaštite prirode, šumarstva, klimatskih promena, buke i finansiranja.

Novi izveštaj stavlja akcenat na nedostatak učešća građana, civilnog sektora i brojnih drugih interesnih grupa u procesu donošenja odluka u ovoj oblasti.

Koalicija 27 je mreža organizacija koja zagovara i podstiče učešće javnosti u procesu pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom i predlaže rešenja koja će doprineti zaštiti i unapređenju životne sredine i kvalitetu života građana. Organizacije udružene u Koaliciju 27 su: Alternativa za bezbednije hemikalije, Beogradska otvorena škola, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Mreža za klimatske akcije Evrope (CAN Europe), Centar za unapređenje životne sredine, Inženjeri zaštite životne sredine, Jedan stepen Srbija, Mladi istraživači Srbije i Svetska organizacija za prirodu Adria – Srbija (WWF Adria – Serbia).

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300